Varainhankinnat vertailussa - Online varainhankinta

Ostoskori

0

Varainhankinnat vertailussa

Mitä keinoja varojen hankkimiseen on ja miten ne eroavat toisistaan?

Tämä on tuttua varmasti monelle, ehkä sinullekin? Seura-aktiivit ja vanhemmat tekevät säännöllisesti varainhankintaa tavoitteena kerätä seuralle, yhdistykselle tai luokalle varoja. Tavoite voi olla pelireissu, luokkaretki tai keino pienentää harrastuksen vuosimaksuja.

Perinteinen varainhankinta

Oma ruljanssinsa on wc-papereiden ym. tuotteiden kauppaamisessa sukulaisille ja naapureille. Yleisimmin myydyt tuotteet ovat lakut, metrilakut, karkit, keksit ja muut syötävät. Yleisin tapa perinteisessä varojen keruussa on ns. luettelomyynti. Saatte yritykseltä myyntiluettelon sekä tilauskaavakkeet. Kierrätte, ovelta-ovelle, läpi sukulaiset ja tutut. Myynnit kirjataan ylös tai nettisivuille, Kerätään maksut asiakkailta. Kampanjan lopussa ennakkomyynnit toimitetaan yhteyshenkilölle mistä jokainen myyjä voi noutaa ja toimittaa omat tuotteet eteenpäin. Perinteiseen varainhankintaan on syytä varata omaa aikaa vähintään 2 tuntia/myyjä.

vs. moderni: Oma seurakauppa ja sosiaalinen media. Ei ovelta-ovelle myyntiä. Ei maksujen keräämistä. Ei tuotteiden jakelua.

Valikoima ja tuotto

Tyypillinen provisio on 20-30% myytävien tuotteiden hinnasta. Tutut varainhankinta yritykset nojaavat yhden tuotelinjan valikoimaan. Käytännössä valitset myytkö herkkuja, sukkia vai pesuaineita? Voisiko asiakkaille olla enemmän vaihtoehtoja? Saatko yhdistää myyntiin seuran omat tekstiilit, logo-tuotteet tai pienkeräyksen?

Varainhankinnan uutuutena ovat digitaaliset nimikkeet (esim. liittymät, suoratoisto/viihde- tai hyvinvointipalvelut). Miltä kuulostaisi 5-10€ myyntiprovisio ilmaisesta Storytel/Bookbeat kokeilujaksosta?

Muutamassa palvelussa on mahdollisuus itse vaikuttaa valikoimaan sekä lisätä omia nimikkeita. Myyntiin voi ottaa myös yhteistyökumppanin tai sponsorin tuotteet ja palvelut. Varainhankinnan ja sponsoroinnin yhdistäminen onkin yksi uusista mahdollisuuksista.

Työkalut ja resurssit

Yksinkertaisimmillaan sinulle toimitetaan myyntiluettelo ja kaavake tilauksia varten. Hieman edistyneissä konsepteissa jokaisella myyjällä on omat tunnukset sähköiseen tilauspalveluun tai mahdollisuus jakaa omaa kauppaa ystäville sosiaalisessa mediassa.

Uusimmat toimijat tarjoavat jopa 100% digitaalista konseptia. Tällöin seuran ainoaksi tehtäväksi jää asiakkaiden hankinta ja suosittelu omaan seurakauppaan. Mielenkiintoisia uutuuksia ovat myös ”kilpailullinen varainhankinta” sekä ”seurabotti”. Chat-botit mahdollistavat satojen asiakkaiden kontaktoinniin muutaman minuutin työllä.

Vertailussa ilmaiset ja riskittömät varainhankinnat

Tavoitteen saavuttaminen

Valitset minkä tahansa yrityksen tai tuotteet niin voit onnistua. Jokainen tapa tuottaa seuran, yhdistyksen tai luokan kanssaan kun teillä on selkeä tavoite ja onnistutte motivoimaan myyjät. Mikään tuottoprosentti tai lupaus tuhansien eurojen tilistä ei toteudu ilman aktiivisia seuran jäseniä tai vanhempia.

Jos kumppaninne on perinteinen varainhankinta niin hyvään 1500€ tulokseen vaaditaan n.5000€ bruttomyynti sekä 50h aktiivista myyntiä, maksujen keräämistä sekä tuotteiden jakelua. Korkea myyntiprovisio tarkoittaa että sinä teet työt tai tuotteet on ylihinnoiteltuja.

Ostokynnys varainhankinnassa on normaalia verkkokauppaa alempi. Meneehän tuotto hyvään tarkoitukseen. Parasta olisi jos kontaktoitu asiakas voisi itsekin osallistua jakamalla tietoa omalle verkostolle. Mitä enemmän myyntikontakteja sitä parempi tuotto.

Motivoi seurakilpailulla!

Kaikille varainhankinta ei kuitenkaan ole yksinomaan iloinen asia, vaikka toimintaan osallistuminen onkin vapaaehtoista. Osa kokee, että vanhemmat puoliksi pakotetaan leipomaan ja puuhastelemaan sekä myymään rahankeräyksen varjolla. Uusien yritysten konsepti onkin tervetullut. Jokainen voi käyttää 1-2 minuuttia asiakashankintaan hyödyntämällä omia sosiaalisia kontakteja (Facebook, Insta, WhatsApp)

Varainhankinnan-seurakilpailulla motivoit seuran jäseniä, vanhempia sekä asiakkaitasi hyvän asian ympärille. Arvonnat on olleet osa varainhankintaa jo pitkään. Kaikki rakastavat mahdollisuutta palkinnon voittamiseen, joten kerää pisteitä tutustumalla seurakauppaan tai jaa somessa eteenpäin.

Tykkää ja laita seurantaan!

Meiltä tulee säännöllisesti uutta. SEN LISÄKSI, että mahdollistamme edullisemmat harrastukset uskomme intohimoisesti liikkumiseen ja rentoutumiseen ystävien sekä terveellisten eväiden kanssa! Olemme 100% varmoja siitä, että maailma on parempi paikka jos säästämme tunnin aikaasi, jotta sinä voit ottaa päiväunet tai lähteä lenkille. Lupaus 100% helppoutta!